Nieuw creatief TV-productiehuis North Sea Camel

Nieuw creatief TV-productiehuis North Sea Camel
Amsterdam, 12 augustus 2013 


North Sea Camel is de naam van het nieuwe creatieve productiehuis waarin Ali B, Najib Amhali en producent Vincent ter Voert hun krachten bundelen.

‘Najib en ik waren al een tijd aan het nadenken over een eigen bedrijf, om onze creativiteit een extra uitlaatklep te geven. Toen Vincent onlangs voor zichzelf begon, was één en één twee’, zegt Ali B.

‘Naast de comedyshows die ik maak, heb ik een passie voor tv en drama’, zegt Najib Amhali. ‘De ideeen die ik heb kan ik in North Sea Camel goed laten ontwikkelen. Niet alleen voor mezelf maar ook voor alle andere artiesten en talenten die Ali en ik onder management hebben.’

De creatieve leiding van North Sea Camel is in handen van Vincent ter Voert en Frank Barendse is zakelijk directeur.

‘De afgelopen jaren heb ik Ali leren kennen als een authentiek persoon, die niet in één hokje te plaatsen is’, aldus Vincent ter Voert. ‘Ali en Najib zijn talenten waar je creatief veel kanten mee op kunt. De combinatie van onze karakters en ervaring maakt dat we een eigen plek in de Nederlandse tv-wereld willen veroveren’.

Als manager van Ali B kent Frank Barendse de talenten-business van binnen uit. ‘Een creatief productiebedrijf is  een logische vervolgstap als je met artiesten werkt’, legt hij uit. ‘In landen als Engeland en Frankrijk is het gebruikelijk dat talenten hun eigen bedrijf beginnen.’

North Sea Camel is gevestigd in Amsterdam en richt zich op de Nederlandse tv-markt met oorspronkelijke formats in reality, muziek en drama.
Vrijdag 16 augustus wordt de eerste productie ‘Ali B en de 40 Wensen’ uitgezonden bij TROS in TV Lab van 22.30 - 23.20 uur.

NORTH SEA CAMEL: WE LIKE TELEVISION