Najib Foundation voorziet ruim 650 kinderen in Marokko van mondzorg

Najib Foundation voorziet ruim 650 kinderen in Marokko van mondzorg
De afgelopen drie weken heeft een team van tandartsen en preventiemedewerkers van de Najib Foundation in Nador, Al Hoceima en Tanger in totaal meer dan 650 kansarme kinderen van tandheelkundige zorg voorzien. Plus nog ruim 100 kinderen die ‘even’ tussendoor werden behandeld in de mobiele tandartstruck van stichting Dental Care Everywhere. Alle kinderen kregen bovendien tandenborstels en tandpasta mee naar huis en uitgebreide instructie hoe ze hun gebit gezond kunnen houden.

“Elk kind dat ik heb gezien heeft wel gaatjes, zwarte tanden, een of meer rotte kiezen of een afgebroken tand. En meestal erger. Ze poetsen niet of nauwelijks, hebben geen geld om naar de tandarts te gaan, en blijven dus rondlopen met ontstekingen en pijn in hun mond. Zonder behandeling wordt dit alleen maar erger. Dat zie je aan de ouders, die hebben zelf geen tanden meer, of op zijn minst een heel slecht gebit. Ik ben zo blij dat we deze kinderen hebben kunnen helpen. Ik realiseer me goed dat dit een druppel op een gloeiende plaat is. Maar die plaat koelt uiteindelijk, met heel veel druppels, wel af,” zegt Najib Amhali, die het team in Nador een paar dagen heeft versterkt. “Ik kon kinderen in hun eigen taal op hun gemak stellen, en klassikaal poetsles geven. Daar heb ik zelf trouwens ook wat aan gehad, haha. Bij Noah, mijn zoontje, poets ik sinds ik terug ben heel bewust echt 2 minuten lang. Voor dit bezoek maakte ik me er toch wat sneller vanaf.”

De Najib Foundation is heel tevreden met het resultaat van het tandartsenbezoek aan Marokko en bedankt alle mensen en organisaties zonder wie dit bezoek niet gerealiseerd had kunnen worden.

Het geweldige lieve stoere team van tandartsen, preventiemedewerkers en helpende handen: Wouter, Inge, Nicky, Houda, Gosewijn, Samira, Jasmina, Gabrielle, Aicha, Mieke, Clémence, Pier, Sandro, Lieveke, Hein, Najib, Jamal, Hassan, Sabah.

Sabah (Arabia Maroc) en alle dames voor de geweldige facebook-actie die duizenden tandenborstels, tubes tandpasta en klein speelgoed heeft ingezameld zodat we ruim voldoende hadden voor alle kinderen.

Alle lokale samenwerkingspartners: Suleiman, Rachid en Tariq van Association Chabab el Kheir pour la Solidarité Sociale Nador, Suleiman, Fatima, Khadija, Hamid en Hamza van Azularrif in Al Hoceima en Achmed en Redouan in Tanger.

De heer Bellouki, Ambassadeur van het koninkrijk Marokko (Den Haag), het Marokkaanse consulaat in Amsterdam, de heer Strikker, ambassadeur van het koninkrijk der Nederlanden (Rabat), de heer Salama, consul van het koninkrijk der Nederlanden (Nador), de heer Boudra, hoofd van de Provincie Al Hoceima en de heer Choho en burgemeester Aloumari van Tanger.

En al onze sponsors: 3M ESPE, ACTA, Associatie Nederlandse Tandartsen (ANT), Corendon Foundation, Dental Union, Fox Productions, Henry Schein Dental, Nederlandse Maatschappij tot bevordering deer Tandheelkunde (NMT), SONY, Kneppelhout en Korthals advocaten, Hotel Select (Nador, Hotel la Perla (Al Hoceima) en Hotel Farah (Tanger).

DANK JULLIE WEL!

De Najib Foundation heeft de ambitie om in 2014 opnieuw een tandartsenbezoek aan Marokko te organiseren, samen met Stichting Dental Care Everywhere. Zie voor meer informatie www.najibfoundation.nl of lees meer op www.dentalcareeverywhere.nl.

Let op:
  • Op 9 oktober bezoekt Johnny de Mol samen met Najib Amhali voor het programma ‘Waar is de Mol’ het team en de tandartstruck in Nador en helpen beide mannen een handje mee.
  • Met kerst zendt omroep Flevoland een 6-delige serie uit over het tandartsenbezoek van het team aan Marokko. Zie www.omroepflevoland.nl